Празникът на баклавата в Малиново отличи готвачи и един депутат

baklava-16

Празникът на баклавата в село Малиново, община Ловеч, който се проведе в събота, събра 27 майстори на сладкия десерт. Представители имаше не само от Малиново, но и от селата Петко Славейково, Галата, Ряховците  и Горско Сливово. Журито,  което оценяваше деликатесите,  беше в състав инж. Маргарита Караджова, инж. Диана Дочева и Цветослава Атанасова.

Тяхната задача беше да дегустират всички баклави и да определят коя е най-сладката от тях.  В крайна сметка първа място спечели баклавата на Фахрие Велиева. Присъдени бяха две втори награди – на Зюлейха Кара и Сехер Ахмедова, както и две трети награди – Сабие Моллахасанова и Шукрие Караджова

За най- красива баклава бе отличена Айше Моллова, а най-младият майстор е Гюлджан Мехмедова. Най- много баклави досега е направила Атидже Фейзиева. Имаше и една мъжка награда – за депутата Джейхан Ибрямов, който също се отчете с десерт.

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова беше специален гост на празника. В словото си тя изтъкна, че жителите на Малиново носят усмивката и топлотата, която е нужна на всички хора. Тя припомни как преди четири години, когато е била депутат, тук са я посрещнали с шише вода и думите, че това е най-големият проблем на Малиново. Сега въпросът е решен на 100 процента.

„А тази хубава традиция с празника на баклавата нека да пребъде през годините, да надживее нас и нашите наследници”, добави още Маринова.

Сред официалните гости на празника бяха и депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов, зам.- кметът на Ловеч инж. Ивелина Радевска, общински съветници от Ловеч и др.

Advertisements

2 thoughts on “Празникът на баклавата в Малиново отличи готвачи и един депутат

  1. „Тя припомни как преди четири години, когато е била депутат, тук са я посрещнали с шише вода и думите, че това е най-големият проблем на Малиново. Сега въпросът е решен на 100 процента.“
    Излиза,че въпросът с водата е решен от Корнелия и ГЕРБ.А дали е така?!
    Услужливата Кметска памет на Корнелия,пак е изключила.Налага се припомняне.
    Въпросът с водата беше решен по времето на кмет Минчо Казанджиев и областен управител Милко Недялков.И тогава същата тази Корнелия прави пресконференции,на които категорично се произнесе,че не може така – само село Малиново/ с ДПС и БСП/ да се толерира и да се отделят пари само за него,защото имало и други села с подобен проблем.А за тях…какво?Питаше тогава Корнелия.

  2. Ах!Пропуснах да честитя на всички членове и симпатизанти на ГЕРБ великото прозрение на БАЩИЦАТА – да номинира точно Цецка Цачева за МАЙКА на нацията!Успех на изборите и гледайте да гласувате ПРАВИЛНО!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s