Режисьорът Валентин Гошев ще снима „Моторът“ в село Старо Стефаново, Ловешко

dsc_1978

Започват снимките на нов български игрален филм с название „Моторът“, като те ще са предимно в село Старо Стефаново. Днес в общината имаше среща на кмета Корнелия Маринова с директора на продукцията Иван Кирилов.

Продукцията ще бъде в нашата община от 24 октомври до 12 ноември, като се е настанила в Сливек. Ръководството на общината ще окаже необходимото съдействие на екипа за част от снимките. Действието обхваща период от 1944 до 1990 г., историята е написана по действителни случки.

Филмът е на режисьора Валентин Гошев, снима се по негов сценарий. Продуцент е Иван Тонев. В ролите са деца и юноши, както и някои известни актьори като Николай Додов, Герасим Георгиев – Геро, Филип Трифонов, Ицко Финци. В епизодите участват и актьорите от ловешкия театър Цвятко Стоилов и   Явор Костов. Реквизитор на филма е също човек от Ловеч – Красимир Пейчовски.

В село Старо Стефаново, което е архитектурен резерват, вече са снимани доста филма. Първи през 1988 г. селото  открива за киното режисьорът Светослав Овчаров в „Юдино желязо“.

После тук снимаха екипите на „Хайка за вълци“ „Панчо и таласъмите“ и „Отвъд чертата“, „На границата” и други.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s