Ловеч е първата община, която официално отпада от списъка с 36-те общини

dsc_4938

Община Ловеч е първата наша община, която официално отпада от списъка с 36-те общини, обявени от Министерството на финансите във финансова несъстоятелност.

Това е голямо признание за резултатността от нашата политика за стриктна финансова политика, съобщи кметът Корнелия Маринова. За тази очаквана новина бе съобщено още във вторник на пресконференция, тъй като от финансовите резултати бе ясно, че общината е постигнала определени положителни резултати.
Оказва се, че този факт е отбелязан в консултативната разработка на НСОРБ, озаглавена „Съставяне и приемане на общинските бюджети за 2017“. Там е отбелязано: „Направеният анализ на финансовото състояние на общините и конкретно на равнището по критериите по член 130 „а“ от МФ с данни за края на 2015 и първото/второто тримесечие на 2016 г., показват, че 36 общини (35 без община Ловеч) отговарят на горните критерии и се определят като общини с финансови затруднения“.

Advertisements

2 thoughts on “Ловеч е първата община, която официално отпада от списъка с 36-те общини

  1. „Направеният анализ на финансовото състояние на общините и конкретно на равнището по критериите по член 130 „а“ от МФ с данни за края на 2015 и първото/второто тримесечие на 2016 г., показват, че 36 общини (35 без община Ловеч) отговарят на горните критерии и се определят като общини с финансови затруднения“.
    И к*во се оказва? Общината не е предадена с катастрофическо финансово състояние от бившия кмет – Казанджиев. Щом като по време на приемане на т.н. „Финансово оздравителен план“,предложен от Кмет Маринова и приет от общинския съвет и при това още преди да е започнало реалното му изпълнение/през първо тримесечие още/Ловеч изпада от „оня лош списък“ на Министерство на финансите. От лошо в цъфтящо състояние за тримесечие?!,това го маже само финансов факир! Очевидно Корналия Маринова е такъв и заслужава номинация за министър на финансите.

  2. „Община Ловеч е първата НАША община, която официално отпада от списъка с 36-те общини, обявени от Министерството на финансите във финансова несъстоятелност. Това е голямо признание за резултатността от НАШАТА ПОЛИТИКА за стриктна финансова ПОЛИТИКА, съобщи днес кметът Корнелия Маринова.“
    Казаното от Кметица Маринова/или от нейния ПиАр агент задава поне два въпроса!Първо – В списъка на Министъра на финансите има ли и НЕнаши общини,т.е.общини извън границите на България.
    Второ каква е тая политика за политиката?!Теоретично такава не е известна.
    Макар в последните Борисови години да сме свидетели точно на политика единствено и само заради самата политика!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s