Ловеч посрещна Новата 2017 с концерт на Михаела Филева

ng-4

Гражданите и гостите на Ловеч посрещнаха Новата 2017 година с голям концерт на младата Михаела Филева на откритата сцена на площад „Тодор Кирков“ в кв. „Вароша“. Изпълнителката на хитове като „Опасно близки“ и „A дано, ама надали“ вдигна настроението на предимно младите хора, които видяха отблизо своята любимка и взеха автографи.


Малко преди полунощ на сцената, редом с всички участници в програмата, застанаха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и заместник-кметът инж. Ивелина Радевска.
„Изключително ми е приятно да сме заедно в тези минути, които цялото човечество празнува. Знаете, че във всички големи градове е традиция хората да се събират на площадите, за да са заедно в мига на настъпването на Новата година. Защото колкото и да сме различни, има моменти, когато трябва да сме заедно в радостта си“, каза в словото си кметът Маринова. Тя припомни, че трябва да съберем сили за 2017, тъй като това е много важна година за Ловеч – започва период на голямо строителство и основно разчистване на стария център, за да стане още по-привлекателно, удобно и функционално пространство.
Кметът Корнелия Маринова завърши със стих на свищовския поет Румен Ченков: “За нея с пълни чаши да се чукнем,/ с надежда, че ще е щастлива тя./ Наздраве! Пожелавам ви сполука!/ Успешни дни и истински дела!“.
Точно в 12 часа бе отворено шампанското и вдигната наздравица, а целият площад се изпълни с хора, които се поздравяваха.
Веднага след празничната заря всички се включиха в народните хора под песните на фолклорните изпълнители Латинка Петрова, Младен Митков и оркестър „Мелодика“. Настроението се подкрепяше и от чудесното червено вино, осигурено за празничната нощ от „Винал“ АД. За най-зиморничавите общината бе осигурила и две отоплителни пирамиди на газ, които внасяха уют и колорит сред публиката.

Advertisements

One thought on “Ловеч посрещна Новата 2017 с концерт на Михаела Филева

  1. Ха!Значи това било!Да мине година и половина от изготвените и обсъдени обществено проекти от времето на Казанджиев за централната градска част,та дано населението ги позабрави.И сега вече ние/Корнелия и ГЕРБ/ще правим голямото строителство по същите проекти.
    Само че докато вървяха трите поредни обсъждания за центъра и площад Кирков,точно четата на Корнелия Маринова и лично тя се погрижиха да се“разлаят кучетата“колкото се може повече,та и куца и сакато да разбере,че има изработени по Казанджиево време и че се обсъждат проекти за централна част и пл.Кирков! А това лаене не може да бъде лесно забравено от населението.
    Ами сега!?

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s