Ловеч сред центровете на честването на 180 г. от рождението на Васил Левски

20170111_134302Град Ловеч, заедно с Карлово и София, ще бъде един от центровете на тазгодишното честване на 180 години от рождението на Васил Левски. Това стана ясно днес на работна среща в министерството на културата, която бе организирана от Общобългарския комитет „Васил Левски” с председател Васил Василев.В нея взе участие и кметът на Ловеч Корнелия Маринова.

20170111_1400210


Срещата откри министърът на културата Вежди Рашидов, а за патрон на предстоящите събития бе предложено да бъде поканен новоизбраният президент.
Кметът Корнелия Маринова, заедно с кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов и Васил Василев са зам.-председатели.. Председател е министърът на културата Вежди Рашидов.
С „Годината на Левски“ Общобългарският комитет цели да повдигне българския дух и да развие родолюбивото чувство сред младите. Организаторите предвиждат голяма международна изложба, която да бъде представена в Сърбия и Румъния, Москва, Париж, Лондон, Рим и навсякъде, където са подкрепяли нашата националноосвободителна борба.
Предвижда се и национална среща в столицата на клубовете „Млади възрожденци“, както и интересни факти от разсекретяването на полицейските архиви до края на 19 век, обясни председателят на Общобългарския комитет Васил Василев.
Кметът Корнелия Маринова, която е и председател на Общински комитет „Васил Левски” в Ловеч, представи накратко програмата на Община Ловеч и подчерта факта, че пред младите хора трябва да се говори за Апостола като за реален човек с много качества, а не като за мит.
На срещата в зала „Средец“ присъстваха много творци и журналисти, шефове на медии и издателства. Сред тях бяха акад. Светлин Русев, акад. Антон Дончев, акад. Константин Косев, Пламен Карталов, Максим Минчев и други.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s