Подаването на фалшиви сигнали до тел. 112 се наказва според закона

20170112_154120

 

Към 17 часа на 12 януари, четвъртък, състоянието на пътната мрежа в община Ловеч е следното. Пътищата са проходими при зимни условия. Ниските температури и падналият сняг продължават да затрудняват движението.


Уличната мрежа в Ловеч е относително добре почистена.
Зачести обаче подаването на фалшиви сигнали до тел. 112 за непроходими улици в Ловеч, съобщиха от общинската фирма „Еко“ ЕАД. Само днес са подадени три такива – за непроходимост на кръстовището при „ Била“, под моста за кв. Гозница“ и за ул. „Мизия“. Проверката на място показва, че ситуацията е съвсем друга – почистено е и преминаването е нормално за зимни условия.
Припомняме, че подаване на фалшиви сигнали до Единния национален телефон (ЕЕН) за бедствия 112 се наказва според закона . Който ползва не по предназначение ЕЕН 112, се наказва с глоба от 200 до 1000 лв. За неверни или заблуждаващи съобщения и сигнали за помощ, глобата е от 2000 до 5000лв. Ако са мобилизирани ресурси на службите за спешно реагиране, наказанието е глоба от 10 000 до 20 000 лв.в случай, че не подлежи на по-тежко наказание.
Днес са отворени за преминаване отсечките Ловеч – Горан и Горан – Слатина. По-точно изчистен е пътят от Горан до разклона за Слатина, но след кръстовището към Владиня предстои да се пробие път. За Владиня се пътува както досега – през Дойренци и Дренов.
Предстои да се отвори пътят Баховица – Славяни и прекия път Брестово – Тепава.
Няма селища без електричество.
Продължава режимът на водата в село Старо Стефаново, водоподаването в Соколово, което е спряно поради авария, все още не е възстановено.

Advertisements

One thought on “Подаването на фалшиви сигнали до тел. 112 се наказва според закона

  1. За да не ни наказват за телефон 112 щи подаваме сигнали на телефоните на Кметицата и на Председателя на Общинския съвет.А пък кметицата ще наказва тия от снегопочистващите фирми,които не са си свършили работата и я излагат пред гражданите-избиратели!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s