Осмомартенско тържество спретнаха в Хлевене

Весело осмомартенско тържество спретнаха в Хлевене във вторник, съобщиха от общинската администрация. Присъстващите особено се радваха на закачливата народна песен „Разсърдила се баба на дядото, че не я дядо целува, целува още милува“.

Местните хора, част от които доскоро работеха в града, а сега са на село, бяха препълнили клуба на пенсионера.
Скъп гост на тържеството бе кметът на Ловеч Корнелия Маринова. Тя бе посрещната от местния кмет Лачо Йорданов с цветя и топли думи. „Такъв празник не е подминаван никога в Хлевене и днес пак ще е така“, сподели Йорданов. Последва богата програма от стихове и песни на известната местна група за фолклор, участник в редица фестивали. Особен интерес предизвика закачливите песни и хумореските.
„Трогнах се от Вашата покана и съм дошла на празника с най-добри чувства, водена от мисълта, че всяка жена е специална на този свят. Това е празник на жената, на майката, която е призвана да дарява живот, да получава любов, да дарява внимание и нежност, да проявява грижи и мъдрост, особено мъдрост. Защото Вие сте хора с много опит, а младите имат необходимост от съвети и добри думи. Желая Ви много топлина и спокойствие в дните ви, весел празник“. С тези думи се обърна към хората Корнелия Маринова след програмата. Срещата завърши с почерпка и обяд за пенсионерите.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s