Фотоизложба в Ловеч възпява красотата на българите

Заместник-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов откри снощи, 5 април, фотографската изложба „Различната България“ на Асен Великов (53 г.). Експозицията се състои от 36 широкоформатни фотоса, разположени в две зали Художествена галерия в Ловеч.


„Ние като зрители на изложбата можем само да си мечтаем да постигнем това професионално ниво на автора Асен Великов. Надявам се той да остане в Ловеч до неделя и да намери нови персонажи за своята изложба, тъй като на Цветница тук има доста интересни хора. Да поздравим и човека, по чиято идея поканихме Асен Великов да ни гостува в Ловеч.“ Това каза при откриването зам.-кметът Венцислав Христов и пожела на добър час на изложбата.
За творческия път на твореца, роден в град Левски, говори главният уредник на културната институция Галя Герганова. „Асен Великов има славата на страстен почитател на автентичния фолклор и превръщането му в образи, които потопят зрителя в една различна идентичност. Той е фотограф, който възражда българското“, каза Галя Герганова.
Фотосите възпяват по непосредствен начин красотата на българите, пременени предимно в народни носии и излъчващи чистота и непорочност. Сред тях има и портрет на Зорница –София Попганчева, която нашумя напоследък с ролята на Румена войвода във филма „Воевода“.
Откриването на изложба привлече много ловешки ценители на красотата, сред тях бе и новоизбраният депутат Милко Недялков. Малкият певец Мартин (7 г.) пък се включи в фолклорната програма, която съпътстваше събитието.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s