Акция „Да почистим Ловеч заедно”за 22 април

 

 

Община Ловеч обяви на 22 април 2017г. /събота/ доброволческа акция  с надслов „Да почистим Ловеч заедно”. Изборът на датата е продиктуван от желанието да посрещнем Световния ден на Земята – 22 април, в един по-чист и приветлив град. Поканват се всички фирми, организации, администрации, училища,  жители и гости на града да се включат на 22 април в почистването на прилежащите територии към индивидуалните дворове, зелените площи в междублоковите пространства, детските площадки и местата за отдих.

Служителите на Общинската администрация в Ловеч активно ще се включат в почистването на шест места. Това е пътят от автогара Ловеч до кв. „Гозница“, входните участъци от пътищата към кв. „Продимчец“, кръговото на изхода на гр. Ловеч към с. Баховица и с. Лисец, детелината на изхода на гр. Ловеч към гр. Угърчин и детелината на изхода на гр. Ловеч към гр. Троян и отбивките преди и след бензиностанция „Газпром“, както на изхода от Ловеч към Севлиево, около Паметника на руския войн и разклона към парк „Стратеш“.

Гражданите могат да се самоорганизират и да се включат в почистването на района около своето местоживеене или друг проблемен участък.Община Ловеч осигурява за всички доброволци чували и ръкавици, които ще бъдат раздавани от 11.04.2017 г. в Общинска администрация-Ловеч, ул. „Търговска“ № 22, стая №220, а също и в самия ден на кампанията.

Събраните чували с отпадъци да се поставят до обществените съдове за смет в града, след което ще бъдат извозени от фирма „ЕКО“ ЕАД до Регионално депо Ловеч. Телефон за връзка  068/688 205 – инж. Георги Нинов, старши експерт „Околна среда“.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s