70-годишен игра в мач на стадиона в Ловеч

Димитър Цеков

 

Градският стадион в Ловеч помни десетки паметни мачове през годините. Победи с цената на шампионски титли, финали за Купата на България, не един или два триумфа на „Литекс” в евротурнирите, успехи на различни национални гарнитури. И футболни драми разбира се.

 

Поколения запалянковци са ставали свидетели на какво ли не… Но 70-годишен на терена едва ли някой беше виждал до преди седмица. Е, и това вече е факт. Случи се в зоналния финал от първенството на ветераните. В него един срещу друг на кокетния стадион край брега на Осъма се изправиха отборите на „Етър” (ВТ) и „Манастирище 2000”.

На терена личаха бивши величия като бронзовите медалисти от „САЩ 94” Бончо Генчев и Илиян Киряков, както и Мирослав Иванов-Деко, Илия Илиев, Росен Емилов, Светослав Бърканичков, Стефан Трайков, Десислав Русев… Голямата атракция обаче бе появата на терена на  70-годишния ветеран Димитър Цеков. Вечният голмайстор на „Етър” показа добра кондиция и огромно желание да вкара гол, но нямаше шанс срещу два пъти по-младите му съперници.

В крайна сметка тимът на „Манастирище” спечели двубоя с 8:4 и се класира за финалната четворка на първенството. Резултатът обаче определено лъже, защото мачът бе оспорван. 5 гола за победителите заби бившият халф на „Литекс” Илия Илиев. Голове-красавци за „болярите” пък вкара възпитаникът на ловешката футболна школа Бончо Генчев.  /НГ/

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s