Най-добрите ученици по химия се събраха в Ловеч на състезание

Тази вечер тържествено бе даден старт на 19-ото Национално състезание по химия и опазване на околната среда (21-23 април) в салона на Ловчанско читалище „Наука – 1870 г.” Изявата е под патронажа на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, която лично поздрави участниците.


„Ние като ръководство на общината не можем да ви помогнем в решаването на химическите формули, но можем да ви помогнем с една програма за повече настроение, да знаете повече за нашия град и да си тръгнете като приятели на Ловеч“, обърна се към младите химици кметът на Ловеч. После на внимание на участниците бе показана кратка интерактивна презентация на града.
Представителят на министерството Емилия Григорова, главен експерт в дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование” на МОН, прочете поздравителен адрес от името на зам.-министъра на образованието и науката Мария Гайдарова, като го връчи на Еленко Начев, началник РУО – Ловеч.
Председателят на комисията по оценяване на резултатите проф. д-р Адриана Тафрова от СУ „Климент Охридски“ също поздрави 145-имата участници от близо 20 града.
Състезанието се провежда в събота, 22 април, от 8 до 13 часа в залите на Профилираната природо-математическа гимназия – Ловеч (ППМГ). Предвидена е и среща на ръководителите на отборите със съставителите на задачи от Националната комисия.
За свободното време на участниците е съставена специална програма. Моноспектакълът „Зорба гъркът“ по класическия роман на Никос Казандзакис ще бъде представен от 14.30 часа в салона на Ловчанското читалище. След това е организирана разходка до забележителностите на града.
Обявяването на резултатите от състезанието е в неделя, 23 април, от 11 часа в актовата зала на ППМГ.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s